5 saker du måste veta om barinredning

Barinredningsdesign omfattar en mängd estetiska och funktionella element som endast kan tas om hand av en professionell.

Läs vidare för att veta de finare nyanserna av barinredning och hur vi kan hjälpa dig varje steg på vägen!

1.Fokusera på sätt för att maximera effektiviteten på arbetsplatsen

Innan vi tittar på kunden är det viktigt att förstå att en bars vinster i första hand drivs av bartendrarna. Optimera layouter på ett sätt som underlättar fri rörlighet (för bartendrarna) samtidigt som du säkerställer bästa möjliga utnyttjande av hyll- och diskutrymmen.

Så småningom är en väl genomtänkt layout den viktigaste skillnaden mellan en utmärkt och en dålig design.

Med detta i åtanke skapar vi barinredningslayouter som driver prestandaeffektivitet. För en kommersiell baruppsättning anses cirka 3 tum utrymme på baksidan vara tillräckligt. För att bartendrarna ska kunna röra sig och betjäna kunderna skulle det räcka med en gång som är mellan 31 och 37 tum bred. Inkludera dessa mått i din barlayout så kommer personalen att betjäna dina kunder som en bris!

2. Följ riktlinjerna för placering av stångutrustning

En annan aspekt att ta hand om är placeringen av olika typer av barutrustning. Låt oss titta på dem en efter en.

Först och främst bör isbehållaren placeras på en anständig höjd där bartendrarna kan ösa is bekvämt, om och om igen. I anslutning till isbehållaren bör av förklarliga skäl finnas ett handfat.

Näst på tur är städmaterialen – lägg dem i en caddie som är lättillgänglig, men inte synlig för kunderna. Stapla glasvarorna på baksidan och över disk också.

Förvara alla nödvändigheter till garnering över disk så att du kan toppa den där Caesardrinken med inlagda oliver i ett nafs, perfekt den där sangria med melonbollar och bär och liknande!

3. Gör det inbjudande för kunderna

Nu när vi har sett vad som behöver göras på layoutsidan är det dags att fokusera på kungen – kunden! Kom alltid ihåg att en bar är ett ställe där folk brukar umgås för konversationer och gemenskap, över drinkar och mat. Därför är det självklart att stämningen ska vara varm och inbjudande.

Att interagera med vänner och familj samt bartenders bör vara utan hinder. I detta sammanhang är det ett utmärkt val att välja en diskdesign med öppet koncept. Dessutom kan kunderna få en glimt av alla dessa vackra och snygga flaskor i en enda tagning, vilket indirekt också driver försäljningen.

4. Håll belysningen måttlig men ändå balanserad

Belysning spelar en avgörande roll i barinredning. Även om atmosfären är av största vikt här, måste vi också se till att det finns en perfekt balans mellan svag och stark belysning. Barstolar och bord kan nöja sig med svag belysning som ger en mysig atmosfär för kunderna att sitta och njuta av sina drycker och mat.

Å andra sidan bör serverområdet där beställningar görs ha gott om belysning där kunderna enkelt kan göra betalningar och tipsa bartendrarna. För att få den perfekta balansen, välj accentljus. Dessa är ett bra stiluttalande och ger också önskad funktionalitet.

5. Mixa och matcha möblerna

För att skapa en fängslande atmosfär, välj en blandning av möbler. Barstolar, solstolar och bord i öppen stil gör det perfekta stiluttrycket. Detta säkerställer också att din bar inte ser endimensionell ut. Beroende på dina stilpreferenser köper vi alla möbler åt dig, vilket gör det till en smidig och problemfri upplevelse.

6. Gör ett bestående första intryck

Första intrycket är viktigt. Barentrén är en annan faktor som kräver noggrant övervägande. Entrén är det första området som är synligt för gästerna. Så oavsett om det är någon som väntar på ett bord eller bara kollar upp en bokning, skapa en inbjudande entré. Du kan lägga till det där wow-elementet genom unika väggaccenter, dekordetaljer eller lampor. En antydan av grönt i form av anständigt stora planteringskärl kan också göra underverk för den övergripande atmosfären.

7. Kompromissa inte med komforten

Samtidigt som man går efter en överlägsen barinredning, är det också nödvändigt att komma ihåg att komfort är nyckeln till att betjäna gästerna. Toaletter bör ingå i det övergripande systemet. De måste placeras så att de inte är för nära matsalen eller baren. Vägbeskrivningen till toaletterna bör också vara tydligt markerade så att gästerna kan gå dit på egen hand, utan att behöva fråga personalen. Adekvata åtgärder för renlighet och sanitet bör följas, samtidigt som estetiken bibehålls.

Den enda faktorn som förblir konsekvent över alla bardesignelement är musiken du väljer att spela. Det är den enda komponenten som kommer att hålla dina gäster engagerade hela tiden. Gå efter något som skapar en livlig och livlig miljö. Glada gäster är vad vi så småningom vill ha!

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg