Hur designar man ett Coworking Space?

Här är en snabb genomgång av hur utrymmet ser ut!

Om Coworking Space Interiör Design

En coworking space är ett arrangemang där personer som arbetar självständigt kan arbeta i en gemensam kontorsyta. Coworking spaces, som ofta används av egenföretagare, frilansare och distanspendlare, håller på att bli ett toppval för nystartade företag som inte kan hyra stora kommersiella utrymmen i början av sin satsning. Coworking-utrymmen gör det enklare och prisvärt för proffs att arbeta från ett kontor.

Eftersom kommersiella utrymmen är dyra, kommer man också på ett coworking-utrymme kräver ett effektivt utrymmesutnyttjande och ordentlig utrymmesplanering.

Planera en Coworking Space-inredning

Förutom smidig pendling måste kontorsplanen för ett coworkingutrymme utformas för att allokera lämpligt utrymme för var och en av arbetsstationerna. Layouten måste möjliggöra en öppen arbetsmiljö, där alla kan behålla ögonkontakt men ändå ha integritet, särskilt om de inte kommer från samma organisation.

Den idealiska arbetsytans storlek bör vara 4′ X 2′.

Datorskrivbordet bör ha gott om utrymme efter att monitorn eller LCD-skärmen har placerats och avståndet och höjden på skärmen från användaren, placeringen av tangentbord och mus måste utformas för att passa komforten.

Stabilitet är ett måste och medan justerbar höjd är en extra fördel. Tillbehör som arkivskåp, väggupphängning för att hålla pennhållare, inbyggda brevfack, visitkortshållare, skrivbordsarrangörer, inbyggda lampor är några tillägg till det.

Det är viktigt att ha ”plats för allt och allt på plats.”

Ett välplanerat förvaringsutrymme måste tillhandahållas för organiserat och rörigt gratis kontor. Bord och stolar måste vara ergonomiskt valda eftersom det är här man ska sitta i minst åtta timmar. Elarmatur måste kontrolleras noggrant för att spara på eventuell extra exponerad ledning som går efter renovering. Checklista över krav har följts – UPS, server, EPABX, LAN, Wi-Fi, intercom, extra strömbrytare, ringklocka, ljudsystem, automation eller något annat. Proffs måste anställas för att utföra respektive arbete.

Det enkla utseendet utan extra design gör det lättare att fokusera på sitt arbete. En öppen design skulle ge utrymme för interaktion. Med utrymmet som blir dyrt går trenden mot minskade individuella utrymmen. Många organisationer har planerat om sina kontor med att minska antalet privata kontor och ersätta dem med mer samarbetslokaler.

Neutrala färgtoner används i rustika interiörer. Detta gråaktiga kontor; designstilen som används här är rustik.

Öppna ytor är viktiga ikontor för kreativa idéer att flöda och tillåta tillfälliga samtal. Detta gör det möjligt att utarbeta, kommunicera och kasta idéer och formulera handlingsplan i hög energi och spänning.

Bra belysning och ventilation är ett måste för alla arbetsområden. Det innovativt designade arbetsområdet är som ett körsbär på kakan.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg