Hur man blir bäst på gyminredning

På tal om dagens moderna livsstil, kommer det inte att vara orättvist att säga att gym har blivit en integrerad del av vår dagliga rutin. Pressen från yrkes- och familjelivet kan ta en vägtull på din fysiska och mentala hälsa, och det är därför det är absolut nödvändigt att ha en regelbunden träning som du kan följa. Gym har vunnit stor popularitet bland massorna. Med så många aktörer på marknaden är nyckeln till framgång att sticka ut från dina konkurrenter.

1. Hitta den perfekta balansen mellan funktionalitet och atmosfär

Som redan nämnts måste ett gym vara användbart, och samtidigt tillräckligt livligt, för att göra kunderna bekväma och motiverade att utföra ett träningspass. På tal om det förra, placera all träningsutrustning så att den är lättillgänglig.

Gör tillräckligt med utrymme för människor att gå runt fritt utan att inkräkta på det personliga rummet för andra som tränar samtidigt. När det gäller atmosfären bör element som gör utrymmet mer inbjudande införlivas. Vi kommer att gå in på detaljerna om det inom kort.

2. Planera layouten

Till skillnad från många, älskar vi att införliva våra kunders input i varje steg av designprocessen. Nu när vikten av funktionella och estetiska element har förståtts är nästa steg att planera layouten.

Vi är medvetna om att dagens gym har mycket mer för sig än att bara ha snygg träningsutrustning. Det finns något att uppleva för alla – massageavdelning, meditations- och yogastudio, gruppträningsklassrum, simbassänger och dusch- och bastuområden. I ett sådant scenario är det viktigt att skapa en optimal layout.

Låt oss veta vilka alla element ditt gym kommer att ha, så kommer vi att utforma en layout för dig som optimerar utrymmesutnyttjandet. Tids- och rörelsestudieprinciper följs också vid utformningen av layouten. Detta kommer att säkerställa att människor inte slösar mycket tid innan de lägger händerna på en maskin för en viss uppsättning övningar.

3. Inkludera lämpliga förvaringsmöjligheter

I detta sammanhang är det viktigt att ge en smidig och problemfri upplevelse så att kunderna kan fokusera enbart på träning, utan att oroa sig för något annat.

Att ha tillräckliga förvaringsmöjligheter skulle göra det. Skapa ergonomiska förvaringsskåp (tillräckligt antal för att rymma den maximala belastningen på gymmet vid varje tillfälle i tid) så att kunderna kan hysa alla sina kläder och andra värdefulla ägodelar, innan de hamnar på golvet. Ett sinne som saknar all trivial stress relaterad till lagring, kommer i själva verket att bana väg för ett bra träningspass!

4. Använd gummiplattor

I alla moderna gym utförs en mängd träningsaktiviteter. Stretching, cardio, uthållighet och uthållighetsbyggande övningar, cykling, och listan fortsätter och fortsätter. För att förhindra skador och lindra alla typer av risker för kunderna, använd gummiplattor för att göra golvet.

Om någon skulle falla eller slå i marken också skulle den minsta skadan ske. Och det är kännetecknet för ett bra gym – det där kundens säkerhet är av yttersta vikt.

5. Skapa en inspirerande atmosfär genom lämplig belysning

Ge dina kunder den välbehövliga adrenalinkicken med dessa inspirerande citat och väggkonst i ditt gym. Du kan också inkludera scheman för gruppträningsscheman för att förbättra tillgängligheten av information för dina kunder. Använd starkt ljus för att skapa en levande träningsmiljö. För att ta saker några steg högre kan du använda dig av lämplig musik i hela lokalen.

6. Fokus på tillägg

En annan viktig skillnad när det kommer till konkurrens är de tillägg du kan tillhandahålla dina kunder. Låt oss diskutera dessa en efter en.

För det första är ett dedikerat säljområde för nya kunder, och för att lösa eventuella klagomål från de befintliga, ett måste. Låt oss veta hur många försäljningsdiskar du vill ha så lägger vi till dem därefter.

Näst på tur är receptionen som är den första kontaktpunkten för alla som går in i gymmet. Det säger sig självt att detta bör utformas med noggrann planering och uppmärksamhet. Handduksförvaring är en ganska vanlig syn på alla gym. Men att ha dessa nära receptionen kan vara en stor avstängning. Förvara bara de nytvättade handdukarna här om du måste, men se till att alla begagnade hamnar i dedikerade papperskorgar som placeras nära omklädningsrummen.

Gå vidare, inkludera en trevlig och optimistisk väntlounge för potentiella kunder, i det övergripande systemet. Placera träningstidningar och annat läsmaterial för att fånga folkets intresse. Du kan till och med få ditt gyms nyhetsbrev för att visa upp framgångsberättelser och vittnesmål från befintliga kunder. Det hela går ut på att konvertera en potentiell kund till en verklig kund.

Sist men inte minst, varuautomater med energidrycker och vattenflaskor är ett stort värdetillskott. Detta kommer att ge dina kunder en omfattande träningsupplevelse – mer som en one-stop-shop för alla deras träningsbehov. En win-win situation säger vi!

Sagt och gjort, träning måste vara en sömlös upplevelse för kunderna – en plats där de kan träna fritt utan några hämningar. Det ska inte finnas några farhågor om omgivningen, överhuvudtaget.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg