Hemgymnastikutrustning och idéer för 2023

Covid-19 har gjort oss alla medvetna om behovet av att vara friska. Regelbunden träning, djupa andningspass och att hålla sig aktiv har blivit en nödvändighet, eftersom vi står inför risken för att snabbt sprida coronavirus-stammar, samt förbli inlåsta i våra hem.

När lockdownen gör comeback 2021 stängs kommersiella gym igen, och vi behöver bättre hälsa än någonsin tidigare. Faktum är att intresset för hemmagym skjutit i höjden under 2020. Människor har konverterat sina källare, extra rum, garage och faktiskt alla vrå och hörn de kunde hitta i sina hem som kunde passa i deras favoritgymutrustning.

Om du också funderar på att ha ett hemmagym, inte bara på grund av låsningen utan också för att göra träning som en del av din dagliga rutin oavsett om du har ett aktivt gymmedlemskap eller inte, så hjälper den här artikeln dig ut. Vi har sammanställt våra tips på hur du kan maximera ditt utrymme & se till att dina hemmagym håller i flera år & motiverar dig att träna regelbundet!

Slutför din budget

Ett genomsnittligt gymmedlemskap kostar runt Rs. 1000 per månad. Det gör det Rs. 12 000 om året. Lägg till fler familjemedlemmar så ökar kostnaderna snabbt. I genomsnitt, om du har fyra familjemedlemmar som letar efter ett gymmedlemskap, kommer du att betala ut nära 50 000 per år.

Genom att byta till ett hemmagym måste du göra en engångsinvestering istället för att binda dig till en årlig prenumerationskostnad. Med ett hemmagym kommer du faktiskt att spara mycket pengar i längden. Dessutom är den öppen 24/7 när du vill träna. Uppenbarligen kommer denna engångsinvestering med en mängd fördelar.

Anpassa ditt hemmagym efter dina träningsinställningar

Alla gillar inte att lyfta tungt. Alla vill inte ha ett avkopplande yogapass. Och då handlar det om behoven. Träningsregimen för en äldre person måste vara annorlunda än en ung man som vill ha en mejslad kropp. Det är uppenbart att hur du ställer in ditt hemmagym beror mycket på sådana faktorer.

Ta dig tid att fundera över vad din familj vill ha och behöver på ett hemmagym. Leta efter vilken träningsstil som passar var och en av er och hur du kan införliva allt i det utrymme du har. Planera också för olika träningsstilar om dina träningspreferenser ändras.

Den allmänna utrustningen i ett hemgym inkluderar löpband, konditionsmaskiner och crosstrainers. Den som är intresserad av styrketräning kan lägga till en justerbar bänk, hantlar, träningsbollar etc. Men det är inte allt. Holistiska övningar som yoga och pilates är trendiga för gott.

Som de främsta inredningsarkitekterna i Srinagar rekommenderar vi att du planerar ett gym som har plats för var och en av dina familjemedlemmar – som ger dig en kombination av funktionellt hemgym (fullt med vanliga steppers, motståndsband, löpband, cyklar, vikter och kettlebells) och ett hälsogym (fullt med träningsmattor och utrustning för en bättre yoga- och meditationsupplevelse).

Glöm inte att ha ett ordentligt ljudsystem installerat för ditt gym. Musik är en viktig faktor i alla gym och att ha ett pålitligt ljudsystem är en bra idé.

Hitta rätt utrymme för ditt hemgym

Ta reda på vilket utrymme i ditt hus som kan avsättas för detta. Vid det här laget borde du ha bestämt dig för vilken utrustning du behöver och beroende på det måste du hitta ett lämpligt utrymme som säkerställer att utrustningen kan placeras säkert.

Eftersom de senaste hemträningstrenderna blir populära kan du också behöva planera ett utrymme på ett sådant sätt att du kan njuta av livestreamade eller förinspelade träningspass direkt i ditt hemgym. Så att ha en vanlig vägg i rymden är ganska viktigt.

Ett hemmagym måste också vara ljust och ordentligt ventilerat. Om du inte har tillräcklig ventilation i det tillgängliga utrymmet måste du installera ventilation separat. Det beror på att utan ett tillräckligt luftflöde kommer rummet att kännas kvavt och luftkvaliteten i rummet kommer också att sjunka – vilket båda kan demotivera dig från att faktiskt träna. Ett rum med befintliga stora fönster skulle vara perfekt för att sätta upp ditt hemmagym.

Ett bra hemmagym behöver också kontrollerad temperatur och luftfuktighet. Avfuktare och frånluftsfläktar kan behöva installeras. Detta kan tyckas vara en onödig utgift i början, men detta kommer att säkerställa att du faktiskt använder detta hemmagym.

Planera gyminredningen

Precis som ett kommersiellt gym handlar ett bra hemmagym inte bara om utrustningen. Platsens estetik har stor betydelse för om du ens känner för att träna i det utrymmet eller inte. När du har fått den grundläggande utrustningen ur vägen och har ett ordentligt planerat utrymme, måste du tänka på inredningen. Från belysning till golv till den allmänna inredningen, allt gör ditt hemgym till ett mycket älskat utrymme i ditt hem.

Börja med belysningen. Ett ljust och uppfriskande upplyst gym kommer att vara mer inbjudande. Satsa på glödlampor med cool belysning. Att undvika varma tonade ljus för det kommer att få dig att känna dig trög. Ett rum med starkt naturligt ljus ger dig den välbehövliga energikicken.

Att lägga till speglar hjälper dig också att dubbla ljuset och vi vet alla hur viktiga speglar är i gymmet. Att ha stora speglar i ett hemmagym, eller vilket gym som helst, handlar inte bara om fåfänga. Dessa speglar är mycket praktiska eftersom de låter dig kontrollera din form och se till att din träningsställning är korrekt.

Välj upplyftande och avslappnande färger för gymmet som grönt, rött, blått och gult. Men gå inte överbord med nyansen av dessa färger eftersom det kan vara kontraintuitivt. Du kan också balansera ut dessa färger med neon för en modern twist eller pasteller för en avkopplande miljö. Tänk också på att detta är ett hemmagym, och därför måste detta område passa med ditt hems övergripande färgschema.

Glöm inte växter och accentpjäser för att piffa upp inredningen på ditt hemgym. Målet är att skapa en visuell glädje som får dig tillräckligt motiverad att träna varje dag. Du behöver ett utrymme som gör dig glad. Därför kommer accentstycken, växter och till och med upplyftande konstverk att göra jobbet.

Bygg på lång sikt

Även om coronaviruset kan verka som ett tillfälligt problem, är det ingen anledning att behandla ditt gym som en tillfällig installation. Att bygga ett riktigt hemmagym kan spara dig återkommande utgifter för gymmedlemskap och ge dig bekvämligheter som du aldrig känt behov av tidigare. Men om du gör installationen rätt kommer du att tacka dig själv för denna fantastiska investering i din hälsa och din familjs hälsa.

Är du redo för det?

Vi hoppas att våra tips för att skapa ett hemmagym hjälper dig. Var försiktig!

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg