5 saker du måste veta om hotellinredning

Hotellinteriör design är ett arbete av specifik skicklighet och professionalism. Med ett brett spektrum av smaker att tillgodose (från fritidsbesökare till affärsmän), är det absolut nödvändigt att förstå funktionaliteten som ditt hotell kommer att tjäna och utveckla en holistisk design därefter.

Nedan är en kort men ändå insiktsfull beskrivning av världen av hotellinredning. Låt oss komma igång!

Bygg designen kring ett väldefinierat ”koncept”

När det gäller hotellinredning, är konceptet grunden för alla andra element.

Bygg allt runt ett enhetligt koncept, från lobbyns reception till de enskilda rummen.

Till exempel för ett hotell som trivs med att erbjuda komfort och värme för att gästerna ska känna sig ”hemma” kommer designkonceptets fokus att vara nyanser och detaljer i hemstil överallt.

Likaså kommer ett hotell med miljö och hållbarhet i hjärtat av sin existens att ha ett koncept som bygger på naturliga element som ingår i den övergripande designen.

Kom ihåg att konsekvens är nyckeln här!

Få ”första intrycket” att räknas.

Utgångspunkten för designen är lobbyn eller receptionen. Detta är den första punkten där en inkommande besökare skulle få en skymt av hotellets personlighet.

För en inspirerande design, fokusera på en layout med gott om plats för väntrum, incheckningsdiskar, varuautomater, tvättrum, etc.

Skapa hotellrum som är funktionella men ändå minimalistiska

Hotellrummen utgör kärnan i alla hotellinredningsprojekt. Den vägledande kraften här är att ett hotellrum ska erbjuda alla funktioner som en gäst behöver och (eller) kan tänka sig.

Se till att rummen har följande (förutom en mysig säng och madrass)- ett minikylskåp, ett bekvämt skrivbord med en stol, ett strykjärnsställ, en liten soffa (om möjligt) och en byrå.

Det är också viktigt att komma ihåg att ett hotellrum är avsett för avkoppling. Så gå inte överbord med estetiken.

Välj istället för en minimalistisk design som är fri från allt trassel. ”Less is more” när det gäller att designa hotellrum.

Designa ”mångsidiga” matplatser

Det är ett välkänt faktum att matplatserna på ett hotell är avsedda att servera måltider lika varierande som en tidig morgonfrukost till en fin kvällsmat eller middag.

Till utnyttja tillgängliga utrymmen och ekonomiska resurser på bästa sätt, fokusera på att skapa matställen som kan servera alla typer av måltider – frukost, mellanmål eller lunch, kvällste och middag. Detta kommer att spara mycket tid och pengar.

Som nämnts har hotellrummen inte mycket utrymme för experimentering när det gäller design. Men matplatserna på ditt hotell är där du kan skapa ett specifikt tema och bygga vidare på det.

Till exempel, om din restaurang främst serverar medelhavsmat, kan du välja större sittplatser än livet. och en elegant atmosfär.

Välj moderna men subtila färger och liva upp saker med vintage accentljus.

Detta tema måste komplettera det centrala ”konceptet” vi betonas som det första steget i hotellinredning.

Glöm inte tillägg.

Baserat på din budget och tidsbegränsningar, ha värdetillskott på ditt hotell (om möjligt) för gästerna att njuta av. Loungeområden, barer och gymnastiksalar är exempel på sådana tillägg. De kan vara ett bra ställe att umgås, varva ner och uppdatera. ”Konceptet” kommer återigen att vara nyckeln här.

Förutom ovan nämnda individuella designöverväganden, bör ytterligare några kritiska områden beaktas när man arbetar med hotellinredning.

Ett hotell är en dygnet-runt-öppen anläggning där gästerna kan checka in när som helst. För att göra det till en smidig upplevelse för dem, införliva en kombination av naturlig belysning och artificiell belysning (utrustad med intensitetskontroller). Detta kommer att skapa en behaglig atmosfär, oavsett vilken tid på dygnet som helst.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar