Inredningshemligheter för utställningsrum du måste känna till

Inredning av utställningslokaler kan vara en skrämmande uppgift eftersom det innebär att skapa den perfekta blandningen av estetiska, funktionella och marknadsföringselement. För att skapa ett utrymme som är visuellt tilltalande, och samtidigt lätt att använda och komma åt för en kund (som så småningom resulterar i ökat antal besökare), är det absolut nödvändigt att anlita professionella inredningsarkitekter.

Läs vidare för att veta mer om vad som krävs för att skapa en showroomdesign som ger en inverkan!

1. Gör ”varumärket” till centrum för attraktionen

Varumärke spelar en avgörande roll när det kommer till inredning av showroom. Ju mer framträdande varumärkesnamnet visar, desto bättre är chanserna att få återkommande kunder.

Placera eller visa märkeslogotypen i utställningslokaler som har maximal synlighet.

Det är ett välkänt faktum att människor med stor sannolikhet kommer ihåg vad de ser med sina egna ögon. Att låta ditt varumärke och din logotyp lysa i hela lokalen kommer att skapa ett bestående intryck på dina konsumenters sinnen och fortsätta att föra tillbaka dem till dig för fler affärer – precis vad läkaren beställde för alla säljare!

2. Planera layouten enligt produkten

Hur förenklat det än låter är det ytterst avgörande för ditt företags framgång att välja och planera en utställningslokalslayout enligt ditt produkterbjudande. Till exempel kan en skobutik utan tillräckligt med sittplatser för kunderna att sitta på och prova olika par skor vara en potentiell katastrof. Detsamma gäller för ett klädutställningsrum, utan alla provrum.

Vi, som de bästa inredningsarkitekterna i Srinagar, förstår att tiden är avgörande för showroominredning. Underlätta det fria flödet av kunder vid olika kontrollpunkter – utanför provrum, vid faktureringsdiskarna, inom produktgångar och så vidare och så vidare.

Håll väntetiden till ett minimum samtidigt som du ger dina kunder tillräckligt med utrymme och tid att titta på dina produkter och göra sina köpval.

3. Välj moderna skärmar

Undvik de traditionella skrymmande hylldisplayerna för unika och inbjudande produktdisplayer som den samtida kunden bara inte kan ignorera. Allt som hjälper dig att optimera utnyttjandet av utrymmet rekommenderas starkt. För att citera ett exempel, använd upphängningar i nivåer för att visa produkter (utan att använda för mycket utrymme).

Likaså är att hänga ett par produkter på väggen ett bra sätt att fånga din kunds uppmärksamhet med minsta möjliga ansträngning. Tanken är att mixa och matcha och komma med en uppsättning displayer som kan visa upp maximala produkter samtidigt som man utnyttjar tillgängliga displayer på bästa sätt.

4. Välj färger som kompletterar din produkt

Precis som med layouten kommer valet av färger som ska användas för väggar och tak att bero på produkten som visas. Låt oss återigen ta ett utställningsrum för kläder som exempel. Med flera nyanser i olika nyanser som gör ett uttalande när det kommer till kläder, välj neutrala färger eller de traditionella vita färgerna – de kommer att ge en bakgrund mot vilken föremålen i din butik kan ses distinkt och tydligt. För en smyckesbutik kommer mörka och djupa toner att fungera bättre eftersom de hjälper attraktionscentrumet här, smyckena, att lysa i all sin orörda glans och glamour.

5. Använd olika belysningselement

En fantastisk utställningslokalsdesign bygger på en solid grund av flera ljuskällor. Kom ihåg att endimensionell belysning verkligen kan döda stämningen i ditt showroom. Så för fönsterdisplayer och utvalda produkter, använd en kombination av hängande lampor och stark belysning. Det hjälper till att dra kundernas uppmärksamhet där det är viktigast.

Accentljus kan användas på väggarna för att höja stämningen i ditt showroom. När det gäller provrummen eller sittplatserna fungerar konventionell belysning bäst eftersom det hjälper din kund att få en klar bild av vad han eller hon potentiellt kommer att köpa under de närmaste ögonblicken.

6. ”Marknadsför” så mycket som möjligt

Varje vara som du säljer i din butik måste finnas där ute för att kunden ska kunna se och betrakta som ett potentiellt köp. Att skapa en imponerande atmosfär men inte låta produkterna tala kommer att vara ett stort slöseri med ansträngning. Stämningen och atmosfären är bara en del av det bra utförda jobbet. Inkludera skyltar, både tryckta och digitala, för att visa dina kunder vad de kan använda som en del av deras butiksupplevelse. Markera reor och rabatter som gäller vid en given tidpunkt. Vi hjälper dig att bestämma placeringen av skyltar på rätt sätt. Vi hjälper dig också att skaffa dem så att du inte slösar bort någon tid, och kan enbart fokusera på den personlighet du vill etablera genom ditt showroominredningsprojekt.

7. Fokusera på de små men betydelsefulla sakerna också

Utöver ovanstående finns det en mängd små men ändå betydelsefulla designelement som kan skapa genomslag när det kommer till showroominredning. Musik är ett sådant element – ​​vetenskapen har gång på gång bevisat att det finns ett positivt samband mellan butiksmusik och det detaljhandelsbeteende som kunderna uppvisar. Annat än det kan ett uttalande konstverk göra underverk för den övergripande atmosfären och upplevelsen. Vad du än väljer att göra, kom ihåg att ”less is more”, och ett snyggt och rent utrymme med all funktionalitet som erbjuds kommer att fungera i alla berörda intressenters intresse.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg