6 väsentligheter för institutionell inredningsdesign

Institutionell inredning är ett område i inredningsvärlden där professionell expertis och vägledning är ett måste. Det innefattar en mängd element som kräver noggrant övervägande – att följa och säkerställa 100 procent efterlevnad av lokala lagar och förordningar, skapa en positiv inlärningsmiljö, säkerställa att alla säkerhetsprotokoll är på plats, och så vidare och så vidare.

Alla dessa element måste sedan synkroniseras för att ge institutionen en unik personlighet.

Håll dig à jour med lokala bestämmelser

Först och främst är det mycket viktigt att veta vad de lokala reglerna och förordningarna säger när det gäller byggnader.

Innan du ger dig ut på resan för ditt institutionella inredningsprojekt är det avgörande att du gör en ansträngning för att säkerställa att lokalerna överensstämmer med säkerhets- och säkerhetsnormer för alla som ska besöka byggnaden. Oavsett om det är en skola, ett universitet, ett sjukhus, ett bibliotek eller en kommersiell anläggning, kommer varje institution att ha tillräckliga brandsäkerhetsmått på plats. Detsamma gäller för VVS- och avloppssystemet, såväl som de elektriska ledningarna och strömbrytare och uttag. Varje försummelse av efterlevnad kan resultera i allvarliga konsekvenser, både pengar och rykte, senare.

Planera layout enligt funktionalitet

Layoutplanering inom institutionell inredning är en stor domän. Här är det viktigt att förstå funktionaliteten och planera layouten därefter.

Om du har en grundskola eller grundskola i åtanke, bör passagerna och korridorerna vara ditt främsta fokus eftersom majoriteten av eleverna och personalen kommer att tränga ihop dessa områden flera gånger om dagen. Det ideala avståndet mellan svarta eller whiteboardtavlor (i förekommande fall) och studentbänkarna är en annan nyckelfaktor.

Om du tittar på en yrkeshögskola, kommer laboratorier eller praktiska verkstäder att utgöra kärnan i layouten, kring vilka andra element kommer att sättas upp. För att uttrycka det kortfattat, utvärdera funktionaliteten först och sedan kommer vårt team att samarbeta med dig för att ta fram en layout som uppfyller kraven.

Skapa en ”unik” personlighet

Varje utbildningsinstitut har sin egen uppsättning principer och ideologier som den står för. Vi hjälper dig att skapa en ”unik” personlighet för ditt institut genom en process av intensiv diskussion och samarbete – den främsta anledningen till att vi är ett pålitligt namn bland inredningsarkitekter i Srinagar och inredare i Delhi NCR. Varumärket och logotypen spelar en stor roll här. Försök att införliva dessa visuella element där det är möjligt. Det enda varningens ord – kompromissa inte med de funktionella aspekterna samtidigt som du skapar institutionens identitet.

Ge utrymmet liv med kreativitet

Undervisning och lärande är kreativa upplevelser och därför kan institutioner där dessa händer inte vara trista och monotona. Använd visuella element avsevärt i din institutionella inredning för att skapa ett fängslande utrymme för både elever och lärare.

Några exempel på att implementera detta: använd ljusa färger i lekområden (särskilt för dagiselever); införliva interaktiva displayer i läsområden som bibliotek för att skapa intresse bland eleverna; bokhandeln på campus bör utformas på ett sätt som är varmt och inbjudande; kafeterian ska ha attraktiva menyer och hyllutställningar som stimulerar aptiten och så vidare.

Se till att det finns tillräcklig belysning

En väl utformad institution bör ha gott om naturligt ljus för att underlätta lärande. Inkludera stora fönster i varje klassrum. Det är ett välkänt faktum att naturligt ljus har en positiv inverkan på mentala och kognitiva förmågor, vilket i sin tur ökar inlärnings- och greppkraften. Det bör också finnas tillräckligt med artificiellt ljus för användning under dagar då vädret är mörkt och dystert och solen kanske inte är ute med full kraft. Att ha tillräckligt med ljus i ett klassrum är en förutsättning för att bibehålla ”frisk” syn och syn för elever och lärare.

Skaffa bekväma möbler

När det kommer till valet av möbler är komfort den viktigaste faktorn som du bör ta hänsyn till. Kom ihåg att hälsa och säkerhet för elever och lärare är något att ta hand om till varje pris. Bekväma möbler säkerställer att allt fokus förblir på lärande. Vi kan hjälpa dig att köpa kvalitetsmöbler till din institution till konkurrenskraftiga priser utan krångel. Du behöver inte oroa dig för att ta kontakt med flera leverantörer och förhandla hela tiden. Vi tar hand om allt från början till slut!

Varje institution kommer att bestå av flera avdelningar och enheter, som så småningom bör samlas som en sammanhållen inlärningsenhet som stärker den övergripande tillväxten och utvecklingen av en student. Med detta i åtanke är vårt team av experter mycket dedikerade till att hålla institutionernas inredning konsekvent och enhetlig. Även om det är fysiskt separat, men varje enhet kommer att vara väl sammankopplad när det kommer till språket den talar.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg