Topp 10 platsbesparande idéer i ett hem

Det verkar som att människor varje dag hittar nya sätt att få ut det mesta av sina hem. Det är svårt att hänga med i alla de senaste trenderna inom hemdesign, men en sak är säker: utrymmesbesparande idéer är alltid populära bland husägare. Med den här enkla guiden kommer du att kunna lära dig om några enkla knep för att spara utrymme.

10 utrymmesbesparande idéer för ditt hem

1. Använd konvertibla möbler för att spara utrymme.

Varje husägare känner till kampen med att ha för mycket saker till dina möbler, så det är dags att omvandla några av dem till andra saker. Du kan göra detta genom att använda konvertibla möbler som ottomaner som fungerar som förvaring, eller till och med förvandla en sektionssoffa till två separata delar när du behöver en extrasäng i ditt hem.

2. Designmöbler som kan förlängas

När du tar emot gäster kan ditt hem ibland kännas lite för litet för att passa alla som behöver komma över. Det är där utökade möbler kommer väl till pass! På nästa shoppingtur, plocka upp några möbler som ger extra utrymme när de behövs som mest.

Till exempel. Ett mittbord som kan öppnas upp för att bli stort om det behövs. En serie av fallande storlek peg-bord som är sammankopplade och kan dras ut för att bli 3 till antalet. En 4-sits matsal som kan göras om till en 6-sits på ett enkelt drag av hyllor.

3. Gräv inuti väggen

I ett litet hus är det en bra idé att skapa smarta nischer innanför väggen och sätta dem i verktyget. Istället för att ha tillbehörshyllor som sticker ut från väggen kan man skapa en nisch och använda den för att sätta tillbehör.

4. Installera platsbesparande hyllor

Ibland kan ditt hem verka som att det är fullproppat med saker. När detta händer behöver du några utrymmesbesparande hyllor som är justerbara och lätta att installera. Dessa typer av hyllor gör att du kan maximera din lagringspotential samtidigt som du sparar på golvytan.

5. Håll golvytan ren

Om du bor i ett hushåll kan det vara svårt att hålla golvytan ren. Det är därför man för en mindre yta bör använda en bänk med förvaring och även försöka införliva inbyggda bänkar i ditt hem.

Det betyder att du till exempel kan hänga en frukostdisk i taket och ha barstolar under den, än att ta upp golvytan. Detta kommer att få rummet att se större ut visuellt.

6. Inkludera lagring där det är möjligt

Du kan få ett litet utrymme att se större ut genom att inkludera förvaring där det är möjligt. Du kan till exempel använda taket i ditt rum för att bygga in extra skåp eller skapa en låda under din säng.

Allt som ger mer flexibilitet och utnyttjar tillgängligt utrymme på bästa sätt hjälper.

Ett burspråk kan hysa en uppsättning lådor upp till sitthöjd och sedan ha en kudde för att bilda en sitthörna. Bygg garderoben från golvet utan att lämna sockel och gör en skolåda i den nedre änden. Detta kommer att rädda dig från att slösa bort 4” golvyta och ger även plats för alla dina skor. Ge förvaring i sängen, på loftet eller varhelst ditt hus tillåter utan att lägga till en bulk visuellt.

7. Gå vertikalt

Eftersom ett litet hus har en begränsad golvyta är det tillrådligt att utnyttja det vertikala utrymmet som finns. Skåp till takhöjder, våningssängar, höga stående väggskåp; alla arbetar på samma princip. Läs även: idéer till litet kök

8. Använd skjutbara garderober

Skjutbara garderober är utan tvekan en platsbesparare än i motsats till deras öppna kapabla partners. Att minska banutrymmet på golvet är en tummestyre för att utrymmessnåla. I grund och botten är tryckdriven öppen lagring i sängen överlägsen utdragslådor.

9. Använd tillfälliga arrangemang.

Det betyder istället för att lägga det i sten, tänk på material och idéer som kan förändras med förändrade behov. Ett sovrum kommer att förvandlas till en hemmabiolounge med enkel användning av bäddsoffa och kamouflerande garderob med väggar. Lägg till ett mittbord och slå på din projektor för att se en cricketmatch.

10. Organisera din garderob

Sist men inte minst, organisera din garderob. Använd utsmyckningar som neddragningshållare, slipshållare, bälteslådor, byxutdragning och separata lådor. Möjligheten att hålla saker i kölvattnet av att använda dessa utsmyckningar ökar flera överlägg.

Slutsats

I denna globaliserings era lever alla ett liv i högt tempo. Det finns knappt tid att avbryta din energi hemma efter ett ansträngande arbetsschema. Så vad du behöver är ett snyggt och smart designat hem som ger dig sinnesfrid och all den komfort du behöver även när du inte är på jobbet. Småhusboende kan göras bättre. Du behöver bara känna till de rätta teknikerna och följa dem för att leva ett lyckligt liv i ditt lilla hus. Så vänta inte, fortsätt och börja leva smart i ditt lilla hus!

Vi hoppas att våra utrymmesbesparande idéer hjälper dig!

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg