5 steg för att perfekta restauranginredning

Att gå till en restaurang och helt enkelt ta en måltid med en drink – en verklighet som inte stämmer längre i dagens värld! Med kunden som letar efter nyhet och unikhet i alla aspekter, handlar besök på en restaurang om en omfattande matupplevelse (som går långt utöver mat och dryck, naturligtvis). Atmosfären har en avgörande roll att spela i konsumenternas val. Det är här Ansa Interiors kan hjälpa dig att planera, konceptualisera och genomföra ett restaurangsinredningsprojekt som tar hand om både de funktionella och estetiska delarna åt dig.

Fokus på funktionalitet

Innan du blir besatt av idén att skapa en fängslande atmosfär för dina kunder, är det viktigt att förstå att funktionalitet bör ges högsta vikt. Planera restaurangens layout på ett sätt så att det finns gott om utrymme för gäster och servrar att röra sig fritt vid behov.

Matsmöbeln ska vara utspridda bekvämt; för mycket skräp kan förstöra borren för dig medan för många tomma utrymmen också kommer att ha samma effekt.

Om budgeten inte är en begränsning, välj separata matsalar och loungeområden för att tillgodose behoven hos familjer respektive stora grupper.

För gäster som bara går in, gör plats för en väntrum som är varm och inbjudande. Bristande eftertanke när det kommer till de funktionella designelementen kan visa sig kostsamt eftersom det kommer att vara nyckeln till skillnaden mellan en hektisk restaurang och en restaurang med minsta möjliga antal besökare.

Välj ett ”aptitretande” färgschema

Det är ingen överraskning när det kommer till vetenskapen bakom olika färgscheman och hur de utlöser aptit hos människor. När du ser vissa färger genererar sinnet mentala associationer med mat och aptit, vilket i sin tur kommer att driva kundens beställningar åt dig.

Ansa Interiors kan hjälpa dig att välja ett lämpligt färgschema därefter. För att citera ett exempel, en restaurang som serverar utsökt nordindisk mat kommer att göra sig riktigt bra med rika, mörka och djupa färger som blått, grönt och brunt. Föreställ dig accentljus som reflekterar mot dessa färger och överdådig biryani på din tallrik – en vinnare hela vägen!

Välj möbler med omtanke

När vi säger att val av möbler ska innebära noggrann eftertanke och övervägande, är tanken att du väljer bitar som är i linje med köket och/eller temat för restaurangen. Om du till exempel planerar en snabbmatsrestaurang eller en snabbservering bör du välja ljusa och djärva möbler (synonymt med intensiv aptit och hungerkval).

En annan väg du kan gå är en restaurang som serverar traditionella indiska rätter från olika delar av landet. För en sådan plats skulle det perfekta valet vara eleganta och klassiska möbler gjorda i trä, för att sätta stämningen på platsen. Likaså bör en restaurang med fokus på att servera pub- och barmat ha moderna möbler som är bekväma och moderna på samma gång.

Välj strukturerade väggar

Kännetecknet för alla bra insatser för att designa restauranger är användningen av texturer när man gör väggarna. Marknaden har otaliga alternativ för dig att välja mellan. Även om texturerade väggar är lite dyra, lägger de till det välbehövliga djupet som ett restaurangutrymme borde ha.

Om ekonomin är tuff kan du lägga till texturerade tapeter till ditt utrymme. Dessa är ett kostnadseffektivt sätt att skapa en effekt som är i paritet med en vägg som faktiskt har strukturerats. Vi är ett namn bland de bästa Delhi inredningsarkitekterna och det finns anledningar till det. Vi hjälper dig att välja, skaffa och införliva en väggstruktur som är i linje med restaurangens tema, din ficka och dina personliga smaker och stilpreferenser.

Variera belysningselementen

Som nämnts i början, förutom funktionalitet, är atmosfär den viktigaste drivkraften när det kommer till restaurangverksamhet. Kom ihåg att människor kommer att älska dig inte bara för det du tjänar, utan också för miljön du tjänar allt detta i. Belysning är huvudelementet som avgör stämningen på din plats.

Det bästa sättet att gå vidare här är att ha flera ljuskällor för att skapa en skiktad look. För matplatser är det bäst att ha en subtil belysning som är precis tillräckligt för att dina gäster ska ha varma konversationer över mat (utan att träffa dem med någon form av bländning). För områden där matvarorna är utställda över diskar eller hyllor, till exempel konditorivaror, använder starkt ljus. Tanken är att se till att kunderna tydligt kan se vad som erbjuds.

Starka ljus kommer att höja utseendet på dina matvaror, vilket innebär att en konsument är mer benägen att beställa eller köpa den. Förutom alla dessa kan du lägga till den där wow-faktorn till ditt utrymme genom att införliva ett uttalat ljust pjäs som en ljuskrona. Resultaten kommer att bli helt fantastiska!

Förutom ovanstående finns det många mindre men betydelsefulla sätt genom vilka restaurangsinredning kan höjas. En av dessa är musik som är känd för att ha en avslappnande effekt på sinnet och som dessutom ökar humöret avsevärt. En traditionell restaurang kan ha mjuka flöjtinstrument som spelar i bakgrunden. En restaurang som främst riktar sig till ungdomar kan spela mycket djärvare musik för att hjälpa saken. Att lägga till inomhusväxter är ett annat briljant sätt att skapa en fängslande atmosfär för dina uppskattade kunder. Unika väggmålningar och dekordetaljer kommer också att förstärka platsens utseende och känsla.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg