Topp 6 Inredningstips för salongen

Salongen är en formell del av huset som är tänkt att ta emot gäster och föra dem samman för varma samtal. Det är ett utrymme som tillhör ditt hem, men som i huvudsak kommer att exponeras för andra än dina familjemedlemmar också. För att få en formell men ändå mysig och inbjudande atmosfär är det viktigt att anlita professionella tjänster för din salinredning. Läs vidare för att veta vad som krävs för att skapa den perfekta salongen som kan fungera som en fristad för dina gäster.

Använd flera lager av belysning

Vi rekommenderar vi våra kunder att välja flera lager av belysning för ett vardagsrum. Detta tjänar två syften.

    1. För det första ger det ett sofistikerat men elegant utseende till utrymmet.
    2. För det andra hjälper det att avgränsa områden som är avsedda att sitta (t.ex. sofforna) och områden som är avsedda att koppla av (en accentstol med en fotpall).

För att uppnå detta bör accentljus användas tillsammans med fokala ljuskällor som lampor. För omgivande belysning, använd en ljuskrona monterad i taket, och din perfekta installation är klar. De olika ljuskällornas fabrikat beror till stor del på om du vill ha en traditionell eller modern känsla i din salong.

Välj stämningsdefinierande färger

Färger har en viktig roll att spela när det kommer till att skapa stämningen i vilket utrymme som helst. En salong är inget undantag från denna norm. Baserat på din personliga stil och dina preferenser kan du välja varma och inbjudande toner på den ljusare sidan av färgpaletten.

Detta höjer energin i salongen avsevärt. Å andra sidan kan du också välja en dämpad, lugn och avslappnad atmosfär genom att välja coola neutrala färger.

Dessa dagar är marknaden också full av otaliga varianter av väggkonst. Välj ett unikt tryck som beskriver din personlighet så får du en salong som berättar din personliga historia på egen hand. Samma sak gäller för taken.

Arrangera möbler för att skapa en intim miljö

Som redan nämnts är salongen en plats för intima samtal mellan gäster. Därför måste möblerna ordnas så att det är bekvämt för alla att sitta och prata med varandra.

Tanken är att varenda person i rummet ska kunna få ögonkontakt med alla andra närvarande. Detta kan uppnås genom att placera alla sittmöbler vända mot varandra. Försök att hålla lite avstånd från väggarna.

För salonger med större yta kan sittmöblerna placeras för att skapa två separata grupper för personer. Dessa kan placeras i form av en båge eller halvcirkel för att bibehålla värmekvoten som är synonym med en salong.

Gå till en fönsterbehandling du älskar

När det kommer till fönstren kommer valet mellan modernt och traditionellt att avgöra vilken typ av behandling som ska användas. Om du älskar modernt är persienner rätt väg att gå. För en mer traditionell look bör tunga och lyxiga draperier med ett generöst spel av tyger användas.

Välj eleganta och mjuka golv

Golvet är avgörande i det övergripande schemat för salongsinredning. Det finns ett par alternativ att välja mellan. Ett sätt att gå vidare är att använda sig av vägg-till-vägg mattor. Detta fungerar bäst när du vill ha ett ombonat och stilrent golv för att golva dina gäster!

Men om det finns små barn eller spädbarn som kommer att besöka platsen ofta, gå med trägolv. Lägg till en matta eller två för det snygga elementet och en touch av värme. Om du är någon som aldrig kan få nog av det moderna utseendet, då är stenar eller kakel rätt väg att gå. Oavsett vad du bestämmer dig för hjälper vi dig att välja ett material enligt dina preferenser.

Skapa en centrum för attraktion

En mycket viktig aspekt av salongsinredning är att skapa ett attraktionscentrum runt vilket hela utrymmet kan arrangeras och ställas in.

Tillbehör där det är möjligt

Tillbehör är en integrerad del av alla inredningssträvanden. En salong är inget undantag från denna norm. Baserat på färgerna på väggarna, taket och möblerna, välj tavlor eller väggbonader som är komplementära till sin natur. Ett varningens ord här – överdriv inte eftersom mindre är mer. När man hänger konstverk är höjden av största vikt; placera dem inte för högt. Tanken är att tillbehören ska kännas visuellt kopplade till möblerna (t.ex. soffor), så en medelhöjd skulle räcka.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg