7 enkla sätt att få ditt hem att se dyrare ut

Här är några tips om hur du får ditt hem att se och kännas mer lyxigt, exklusivt och dyrt.

Välj en neutral färgfärg

Att välja en neutral färgfärg får ditt hem att se exklusivt ut. Men här är vad som är viktigare – att använda en neutral färg på ditt hems väggar ger dig en BLANK KANVA att arbeta med. Du kan experimentera med olika färger och texturer i möbler, mattor och så vidare.

Jag fullkomligt ÄLSKAR neutrala färger eftersom de ofta är tidlösa och till och med får ditt utrymme att kännas större.

Men kom ihåg att även något som en huvudsakligen vit färg finns i många nyanser. Välj bara en fin varmvit färg för en mysig lyxig look.

Använd regeln om 3 med styling

Jag tror att det viktigaste och enklaste sättet att få ditt hem att se dyrt ut är att styla det väl. När du stylar ditt hem, använd regeln om 3. Lagen om 3 säger att du måste gruppera inredningsföremål av olika former, storlekar eller texturer i grupper om 3. Om du gör det ger en dynamisk vinkel och lager till ett utrymme.

Om du till exempel funderar på att placera en vas i ett hörn, prova att ha en stor vas med högre stjälkar, en mycket mindre vas och en av medelstorlek.

Du kan köpa inredningsdetaljer var som helst och få dem att se lyxiga ut bara genom att styla dem som en designer.

Matcha dina tallrikar och bestick

Ärligt talat, bara fokusera på den här lilla detaljen i ditt hus – att se till att du har matchande tallrikar eller bestick gör stor skillnad för ditt hems övergripande utseende och känsla.

Det är en enkel förändring som du kan göra när som helst. Jag skulle rekommendera detta även med saker som handdukar. Försök att matcha dem. Det skapar en enorm skillnad.

Fokusera på möbellayout

När du placerar möbler i ett rum, tänk på fokuspunkten och organisera med början därifrån. Att helt enkelt trycka en soffa mot en vägg och lägga till en matchande sittarrangemang är tråkigt och kommer omedelbart att döda utrymmets utseende, även om du använder exklusiva möbler.

Var bara kreativ med möbellayouten. Gör det balanserat.

En symmetrisk vy, oavsett om det är i vardagsrummet eller sovrummet, gör att ditt utrymme ser mer designat ut.

Kom ihåg att det handlar om styling mer än kostnaden för möblerna.

Välj en doft för ditt hem

Tänk på dig själv när du går in på ett 5-stjärnigt hotell. Vad känner du? Vad luktar du?

En stor del av den lyxiga 5-stjärniga hotellupplevelsen är doften. Du går in i ett utrymme och det känns genast lyxigare om det luktar gott.

Doften är ytterligare ett inslag i designen av ett lyxigt hem för oss. Doftljus och aromoljediffusorer är mina bästa val för att få ett hem att lukta gott.

Lägg till mer belysning

Lägg till lampor i ditt hem. Golvlampor, bordslampor, vägglampor – experimentera med alla dessa.

Taklampor är bra, men om du bara lägger till en lampa i ett rum kan det kännas mer hemtrevligt och lyxigt.

Rensa och organisera

Slutligen, ett av de billigaste och enklaste sätten att få ditt hem att se dyrare ut är att rensa och organisera.

När vi arbetar med en hemdesign lägger vi stor vikt vid förvaringsutrymmet och hur allt är organiserat. Det beror på att ett välorganiserat hem omedelbart utstrålar en lyxig atmosfär.

Du kan behöva lägga till mer lagringsutrymme eller bara några få organisatörer för att göra det lättare för dig själv att städa.

Och där går du! Det här är 7 enkla sätt att få ditt hem att se dyrare ut. Vilka av dessa 7 tips tänker du använda för dig själv? Berätta för mig i kommentarerna nedan.

Tack för att du läser!

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg