Det bästa sättet att designa ett showroom

Hur designar man ett showroom? Varför är showroomdesign viktigt? Verksamheten du gör i ett showroom beror inte bara på din försäljningsskicklighet och dina produkter. Det beror mycket på atmosfären och designen i ett showroom.

I dagens inlägg bad vi vår grupp av främsta inredningsdesigners att dela med sig av sina viktiga tips och tankar om showroominredning. Här är vad de sa!

1. Designa ett showroom för att locka kunder

Iögonfallande skyltar, spännande strukturer och en attraktiv visning av produkter är de bästa metoderna som används för att locka kunder i ett showroom. Grundfilosofin i ett showroominredning är att locka personen till fokus och bjuda in dem.

2. Håll det enkelt

Att belamra en design fungerar aldrig någonstans. Men när du designar ett showroom måste du vara extra uppmärksam på en ren design. Det mänskliga sinnet har problem med att fokusera på flera saker samtidigt. Därför måste du ge en tydlig karta och fokusera på det mänskliga sinnet när du designar ett showroom.

Den vanliga staplingen av alltför stora mängder produkter, styrd av filosofin att visa dem mängden variation du har, kan verkligen slå tillbaka. Håll det istället enkelt med bara några få utvalda av dina bästa pjäser i displayen.

3. Håll din estetik i synk med ditt varumärke

Från färgen på de inre ytorna till belysning, gardiner, möbler och väggfärg – allt måste vara i synk med ditt varumärkesvärde. Du måste få konsekvens i temat, som smälter in med ditt övergripande varumärke.

Även doften av utställningslokalen måste väljas ganska eftertänksamt. Doften av choklad i ett möbelutställningsrum skulle helt enkelt inte fungera. Bestäm varje element med din produkt i åtanke.

Se till att ditt varumärke är subtilt men starkt representerat. Att använda din företagslogotyp som mittpunkt i ett påkostat utrymme kan vara en bra idé.

4. Designa ett showroom för att marknadsföra produkten

När du designar ett showroom, tänk på produkten. Det är ingen idé att designa ett utmärkt showroom, vars interiörer stjäl allt fokus från själva produkten. Showroominredning måste planeras för att framhäva produkten. Planera var och hur du kan marknadsföra olika aspekter av dina produkter och använd konsten att inreda för att få det att hända.

5. Anpassa din showroomdesign

Grunderna i showroominredningen är tydliga för dig. Är de inte? Fokusera på produkten, skapa en konsekvent design med tydligt fokus och se till att ditt varumärke är konsekvent.

Men beroende på typ av produkt och avsedd användning av produkten, kommer ditt showroom interiör att behöva en hel del modifieringar.

För ett modeshowroom factory outlet, måste du fokusera på stora visas. Fabriksbutiker säljer i lösvikt och säljer ofta till grossister förutom de vanliga lätt defekta varorna till lägre priser. High-end varumärken som Gucci och Prada har privata sittplatser för kunder med dolda omklädningsrum. Stora visningsytor är viktiga eftersom du ofta behöver visa ett stort antal produkter till reapriser för vanliga kunder.

Tvärtemot detta skulle exempelvisningslokaler faktiskt vara mindre och mer exklusiva. Kunderna i ett sådant showroom ser bara ett prov på kollektionen, gör en beställning och väntar på tillverkning & leverans. Sådana utställningslokaler handlar mer om marknadsföring av produkten och kräver därför att displayer är i fokus. Kundupplevelsen här kräver interaktivitet och därför väljs ofta en cirkulär väg för en sådan showroomdesign så att kunden står ansikte mot ansikte med produkten.

Sedan finns det bilutställningslokaler, som i grund och botten är utställningslokaler för detaljhandelsdesign men med tanke på produktens unika, de har en hel del variationer inbyggda i dem jämfört med butiksdesignutställningslokaler. Ett typiskt bilutställningsrum är uppbyggt i 2 delar – ett utställningsområde och ett verkstadsområde (vanligtvis på baksidan). Bilsalonger är i grunden utformade för att marknadsföra produkten, därav användningen av massiva glasfasader så att du kan se produkten. Utrymmet som krävs för bilutställningsdesign måste vara enormt eftersom potentiella kunder behöver det för att kunna observera produkten på rätt sätt. Ingen skulle köpa en bil instoppad i ett mörkt trångt hörn. Därför behöver du utrymmet och bra accentbelysning och spotlights över varje bil du vill sälja. När det gäller atmosfären måste fokus ligga på varumärket – logotypen behöver noggrant placeras antingen på golvet eller i bakgrunden. Elegant och sofistikerad interiör fungerar bäst för att skapa ett bra intryck.

Låt oss nu prata om elektronikutställningslokaler och utställningslokaler för vitvaror. Utrymmeskraven för att designa ett showroom som detta beror på storleken och typen av apparater. Elektroniska utställningslokaler kräver ofta separata sektioner för att visa separata produktkategorier. Till exempel skulle tvättmaskinen kräva en separat sektion än mikrovågsugnen. De kan inte och är inte placerade tillsammans av en anledning! Med sådana typer av utställningslokaler lägger vi större vikt vid sociala interaktioner istället för kundupplevelse, för en person skulle köpa först efter att de har frågat specifikationerna och diskuterat detaljerna i produkten. Fokus ligger på att utforma en ordentlig cirkulation i showroomet för att tillgodose de anställda som kan leverera informationen. För smartphones och prylar är designen fokuserad på att lyfta fram varumärket. Logotypen för varumärket för gadgeten och smartphonen är en viktig del av sådan inredning i utställningslokalen.

Möbelutställningslokaler kräver spetskompetens för det måste finnas ett massivt samarbete mellan varumärket och inredaren. Varje unik möbel har sin egen enorma personlighet, och målet är att skapa en stilfull bakgrund med fantastisk belysning för att låta denna möbel glänsa. Eftersom storlek och mått på möbeln hela tiden förändras, består utrymmet av mycket tomt utrymme. Vi föredrar att hålla väggarna neutrala och experimentera med golv, tak och belysning för att skapa ett fantastiskt möbelutställningsrum.

Beroende på typ av showroom skiljer sig tekniken åt. Till exempel levererade vi nyligen ett kakelshowroom och huvuddraget i sådana ett showroom designar golv, väggar och skjutbara hyllor för att säkerställa att företaget kan visa upp sin kakelkollektion.

Vi är säkra på att det redan har slagit upp för dig att det inte är någon liten uppgift att designa ett showroom. Dess betydelse är av största vikt, för funktionaliteten och slutförsäljningen beror på hur bra denna design är. Om din design inte fungerar för att gynna dina produkter eller om den inte bara är attraktiv för kunder, kommer du att förlora verkliga affärer. Därför rekommenderar vi starkt att du väljer professionell inredningsdesign för inredning i ett showroom.

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg