5 stylingtips för heminredning du måste känna till

I det här inlägget kommer vi att dela med oss ​​av några av de knep, hacks och regler som inredningsarkitekter använder för hemstyling.

Om du vill renovera ditt hem och ta reda på hur du gör det rätt, fortsätt läsa.

1. Några grundläggande regler för färg

Färg i ett hems design kan antingen vara perfekt eller riktigt, riktigt dåligt. Så, hur använder du färg när du stylar ditt hem?

För det första kan du välja en monokromatisk look.

Du valde till exempel en färg som blå. Nu kommer hela utrymmet att vara blått – väggarna, möblerna och inredningsdelarna… bara olika sorters blått.

Kom ihåg att den är blå men i olika nyanser, vilket lägger till lager till det monokromatiska färgvalet.

Det är ett djärvt sätt att styla ditt hem och rekommenderas för någon som älskar färger.

Den stil vi väljer för det mesta är där vi väljer neutrala väggar och sedan lägger till färgklickar antingen i möblerna eller bara i accentdekor. Du kan ta in flera färger här eller använda olika nyanser av samma färg för att uppnå detta utseende.

När du arbetar med färger, kom ihåg att balansera färgen i rummet. Det ska inte vara för mycket färg i ena änden och för mindre i den andra. Det måste vara mycket balanserat.

2. Uppnå en sammanhållen look

Har du någonsin varit i ett utrymme som inte kändes rätt? Du ser de vackra möblerna och fantastiska konstverken, och till och med färgerna och belysningen är på plats. Men det är något med det som får dig att känna dig rastlös. Du vill lämna.

99/100 gånger, bristen på sammanhållning fick dig att känna så.

En sammanhållen look i ett utrymme är avgörande. Men hur stylar du ditt hem för att uppnå den sammanhållningen?

Först, närma dig hela utrymmet i åtanke när du designar och stylar det. Många börjar med att inreda ett hörn och går sedan vidare därifrån. Ett stort misstag.

Du måste alltid ha den större bilden i åtanke och sedan planera stylingen.

Fler sätt att skapa ett sammanhållet hem kan vara att arbeta med samma färgpalett och säkerställa ett konsekvent flöde med alla designelement.

3. Var försiktig med mönster

Att gå fel med mönster kommer att få ditt hem att se rörigt ut. Tänk på skalan och typen av mönster när du stylar. När det gäller skalning, se till att det bara finns ett huvudmönster som är fokus. Vila bör vara mycket mindre och bör aldrig konkurrera med den huvudsakliga.

Om du till exempel placerar en stor matta i ditt rum med ett synligt och djärvt mönster, se till att andra mönster på saker som kuddar är små, så att de inte konkurrerar.

4. Ge din design balans och symmetri

Hemstyling görs rätt när du noggrant tillför balans och symmetri i designen.

Du måste behandla utrymmet som en helhet.

Varje enskild riktning och möbel kan och bör balanseras.

Designen ser som sagt inte snygg ut utan sammanhållning och balans.

5. Använd regeln 3 för att gruppera

När du funderar på att styla ditt hem, tänk alltid i grupper om 3. Föremålen ska kombineras och placeras i grupper om 3 – en storskalig, en medium och en liten. När du bara sammanför två, får det att se ofullständigt ut. 3 ser rätt och planerade ut istället för att saker och ting ser ut som om de av misstag föll ihop med tiden.

Detta kan implementeras med i stort sett varenda sak runt ditt hem. Så grupper om 3 för kuddar, vaser, soffbordsdekor, hylldekor… Det fungerar överallt.

Och ja, det här är mina 5 bästa stylingtips för heminredning.

Berätta för oss vilken av dessa 5 punkter du kommer att arbeta med först när du stylar ditt hem. Kommentera nedan nu!

By Sofia Andersson

Sofia Andersson är en passionerad skribent och inredningsexpert på den populär inredningsbloggen interiorkonsult.se. Med en gedigen erfarenhet och en kreativ öga för detaljer, är Sofia välkänd för sin förmåga att inspirera och vägleda läsarna i skapandet av vackra och harmoniska hemmiljöer.

Lämna ett svar

Liknande inlägg